fredag 8 januari 2010

Till en frusen mamma...

...beställdes denna rejäla vetekudde i underbart tyg från Svenskt Tenn. Med lite väldoftande lavendel i var lyckan fullständig.

This wheatbag is made for a friends mother who often gets cold when working the computer. With som lavender it gives a wonderful smell.

8 kommentarer:

  1. Vilken fin! Behövs verkligen nu då det är så kallt!

    SvaraRadera
  2. Jag använder föjande recept:

    Recept på Sugarpaste

    1 matsked gelatin
    4 matskedar kallt vatten
    30 gr shortening eller cocosfett
    120 ml vit baksirap
    önskad mängd smakextrakt
    840 gr siktat florsocker

    Lägg i en skål över en kastrull med sjudande vatten. Gelatinet ska lösa sig helt i vattnet, lägg i fettet och låt det smälta.
    Tillsätt sedan baksirapen och smakextrakt.

    Häll upp florsockret i en stor skål och häll i den flytande blandningen. Blanda för hand eller med hushållsmaskin ( inte handvisp, den är för klen).
    När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs.
    Linda in den i plastfolie och lägg i en lufttät behållare. Förvara i rumstemperatur, hållbarhet minst en månad.

    Ofta gör jag bara halv sats, eftersom det blir ganska mycket. Det enda tips jag har är att investera i några gelfärger (finns 8-pack som inte är så dyra) eftersom de ger tillång till betydligt fler färger än vanlig karamellfärg.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Oj den där hade gjort susn på min graviditestsonda rygg nu i kylan! Supersnyggt tyg, tänk att ha en vetevärmare med tyg från Svenskt tenn, det är lyx det!

    Vilka härliga Mei Tais ni syr! Blir sugen på att sy en till liten, har ju bära näras mönster hemma så har inget som hindrar mig, mer än orken då!

    Jättefin blogg ni har, lägger till er på min bloglovin-prenumeration! Kul att ni hittade till mig också!

    SvaraRadera
  4. Strömming, tycker absolut att du ska satsa på en Mei Tai till liten. Har burit mina första två barn i konventionella BabyBjörn, men det var ingen hit! Minstingen älskar fortfarande sin MT vid en ålder på 14 mån, senast igår fick han vara med på ryggen under matlagningen... Om du behöver tips är du välkommen. /Carro

    SvaraRadera
  5. oj, oj, oj så snyggt tyg :) Vetevärmare är toppen både för smärtlindring, värme och avslappning. kram Susanne

    SvaraRadera
  6. Vackert tyg. Med lavendel... umm låter härligt.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...