tisdag 25 oktober 2011

Hu!!!

bild lånad från BabyBjörn

...i morse efter att ha lämnat barnen på skolan gick jag en sväng i ett höstigt Guldheden. Mötte en mamma med ett litet barn i babybjörnsele, framåtvänd, kippandes efter andan i snålblåsten. Jag blir ledsen när jag ser det - faktiskt! /Carro


9 kommentarer:

 1. Babybjörn känns ju inte så ergonomisk för benen..... men vad det gäller att vara framåtvänd eller inte. ..... Jag trodde såklart att jag skulle ha mitt barn mot mig, men han vägrade från tre månaders ålder. Det var bara framåtvänd som gällde, annars var det protest i timmar. Jag försökte verkligen.

  SvaraRadera
 2. Jenny: jag vet många som säger detsamma, men måste man isåfall bära barnen utomhus i kallt höstväder. Eller ute överhuvudtaget förresten? Inne tycker jag inte det känns lika illa, för där är ju allt välbekant och tryggt.
  Jag vill inte anklaga någon för något med mitt inlägg. Bara starta en diskussion : )

  SvaraRadera
 3. När jag blev mamma för första gången och hade en liten liten bebis var allt så nytt och konstigt.. Jag hade inte en endaste tanke på att babybjörn inte skulle vara bra för barnet, och att vända de framåt skulle kunna vara stressande. Jag hade fullt upp med en massa andra nya saker att lära mig. Men så var den en mamma som pratade med mig om detta, inte dömande utan bara rent fakta, och då gick det upp ett ljus.. Kanske den här mamman är som jag var?! Kanske ska du nästa gång våga säga nåt?

  SvaraRadera
 4. Erica: visst borde jag ha sagt något...men man är så rädd för att verka dömande (vilket kanske mitt blogginlägg kan uppfattas som ?!). Jag bar mina första två i babybjörn, första barnet även framåt, vilket jag i backspegeln tycker var ett mindre lyckat val.
  Fördelen med t ex MT:n är ju att barnet kan bäras på höften och därför kan titta framåt på ett tryggt och ombonat sätt. Önskar faktiskt att någon hade tipsat mig om det, så du har nog rätt...

  SvaraRadera
 5. håller med, babybjörn är hemskt! hemskt att se en bebis dingla i grenen, frmmåtvända som små dockor dinglar de och föräldrarna ser så glada ut....fyfyfy!! ....men med mina twins har jag tyvärr knappt tid och ork att knyta sjal när vi går ut...i somras var det för varmt när vi väl var ute och nu känns det såå kallt för dem...vagn är oxå trist....suck, det kan inte bli bra jämt! (bar alltid nr 1 isjal, nr2 gillade det inte så mycket...)

  SvaraRadera
 6. Jag har burit båda mina döttrar i mei tai, storasystern gillade länge att sitta hopkurad mot mig medan lillasyster tidigt ville ha koll på omvärlden & helst sitta framåt. Har bara burit framåtvänt hemma eller på lekplatsen, förutom att det inte känns bra för barnet är det ju dessutom så tungt att bära framåt. Höftknytningen tycker jag är svår att få till men däremot nöjer hon sig rätt bra om jag bär henne mot mig men viker ihop meitaien lite så den blir kortare & sätter henne högt upp på mig. Då kan hon flaxa lite med armarna, dra mig i håret, kika över axeln & tom vrida sig lite lätt åt sidorna.

  Huruvida man ska säga till andra föräldrar är svårt, i Sverige är det ju så enormt känsligt att påpeka saker om just föräldraskapet och många mammor (inkl mig själv) tror jag har en hel del dåligt mammasamvete & lätt för att skuldbelägga sig själva. Samtidigt är det jättesynd att inte fler känner till att det finns mycket bättre alternativ än babybjörn. Stört att den absolut sämsta bärselen är den totalt dominerande!

  SvaraRadera
 7. Man behöver ju inte säga att de gör fel (för vem bestämmer vad som är rätt och fel... egentligen?), man kan ju bara säga "jag ser att du bär ditt barn, visst är det mysigt att bära. Själv bär jag i Mai Tai, då jag upplever den som mer ergonomisk och flexibel. Vill du kan jag berätta mer....

  SvaraRadera
 8. Intressant att höra vad ni tänker i frågan. Och visst har Sara rätt i det där med rätt och fel... Det som var rätt när min stora flicka föddes 2002, var i många delar fel när minstingen föddes 2008...

  SvaraRadera
 9. Nä, jag tycker inte heller om idén med att vända framåt. Eller hänga i grenen för den delen. Jag förstår verkligen inte att babybjörnen är så lovordad av många, "jag har en jättebra sele". Men orkar dom bära? Nej. Bär dom? Nej. Vi bär fortfarande Nils 3 år och 3 månader. Svante är "bara" 1 år och 4 månader. Jag tycker att det är en GÅVA man ger barnen att man kan bära dom. Och för varmt? Tycker jag inte. Vi bor i Taiwan och här är det höga temperaturer och hög luftfuktighet. När vi åker på semester åker vi oftast till Thailand. Visst är det svettigt ibland, men svett hör till vardagen, svett är inte farligt.

  /Agneta

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...