lördag 31 december 2011

Gott nytt år...


Gott nytt år 
Hoppas att 2012 blir ett riktigt fint år!
Vi återkommer - fulla av energi!

fredag 30 december 2011

Sista chansen!!!

Glöm för all del inte att köpa en lott i lapptäcksutlottningen till förmån
för barn som inte har det så bra. Klicka på bilden så kommer du till
utlottningen! 
I skrivandes stund ligger insamlingen hos Unicef på hela 8100kr.
Helt otroligt!

torsdag 29 december 2011

Julklappar...

 ...de två övre böckerna hade jag redan och på julafton kunde jag lägga ytterligare två böcker till min samling "Mes carnets de couture". Mönstren är verkligen lätta att följa, även för en nybörjare. Nu kan ju jag franska, men jag tror att en mer van sömmerska inte skulle ha några problem ändå för bilderna är verkligen utförliga.
...och så fick jag äntligen Karins bok av min snälla mamma. Tur, för biblioteket började nog tycka att jag var lite väl fräck som lånade den om och om igen... ;) /Carro

onsdag 28 december 2011

Värme i våra kalla liv...


...visst finns det många frusna själar så här års. Det enträgna regnandet i Göteborg har i år bidragit till ett rått, fuktigt klimat som tränger in i varenda vrå av mitt medvetande. 

Fröknarna fick vetekuddar att värma sig med över helgledigheten, tillsammans med ett juligt te och ett litet änglaspel så blev det komplett.
Denna gången sydde jag fack på innerfodret för att vetet skulle hålla sig bättre fördelat och dessutom ett avtagbart ytterfoder för att kunna hålla kuddarna fräscha länge. Pompeja var ett självklart val! /Carro

fredag 23 december 2011

onsdag 21 december 2011

Fågel blå...

Här är det tunt mellan inläggen, julförberedelserna tar ut sin rätt. 
Den här MTn skickades iväg härom veckan. Fronttyget är ett absolut favorittyg, basen är djupt chokladbrun (vilket tyvärr inte riktigt syns på bilden).

Ta det lugnt där hemma, danföredanföredanföredopparedan. /Susie

tisdag 13 december 2011

På löpande band...

...pga av ett symaskinshaveri tidigare under hösten så har jag varit tvungen att tillverka bärselar på löpande band de senaste veckorna. Selen ovan var en dopgåva som blev klar i sista stund. Både bastyg och fronttyg kommer från Stoff och Stil. Visst blev den snygg?! /Carro

fredag 9 december 2011

Den här bloggposten innehåller nötkräm!


UNICEF/Pelle Bergström


Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.
Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

onsdag 7 december 2011

Molnigt värre...
...i helgen var det namngivningskalas för kusin-Amelia. Klart att hon skulle få en egen mei tai att mysa i. Molntygerna är alltid lika fina och till svart till och med lite coola. Snart kommer det även bär-bilder hoppas vi. /Susie

måndag 5 december 2011

Stickat... ...våran farmor jo, hon kan sticka hon. Ingen stickar så bra som hon... /Carrolördag 3 december 2011

Ballongklänning...

 ...till liten Emilia. Hoppas få live-bilder snart.
Mönstret kommer från Stoff och Stil och var ett av sommarens katastrofprojekt. Jag fick helt enkelt inte ihop det, till slut tvingades den äkta maken rycka in för att tyda mönster och vända och vrida på tygerna. Phu! Teamwork på högsta nivå.
Resultatet är jag jättenöjd med!

Här kurerar vi oss efter en dunderförkylning som fullständigt lamslagit hela familjen. Känns dock som att vi ser ljuset i slutet av tunneln nu...
Ha en bra helg och en mysig andra advent allihopa! /Carro

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...