söndag 12 maj 2013

Det där med priser...

Bilden har absolut ingenting med ämnet att göra, men visar mig och mellanpojken för några år sedan ;)

För första gången på fyra (4!) år har jag inga beställningar på MT:s att sy ihop under våren. På sätt och vis ganska avstressande (eftersom våren brukar vara ganska hektisk) speciellt som jag arbetar mer än heltid för tillfället... 
Det som dock får mig att skriva det här inlägget är en viss förklaring som kom mig till del via mail från en potentiell köpare. Tydligen har det börjat säljas direktimporterade mei tais på Tradera. Den aktuella modellen kan du se här. Priset för denna mei tai på Tradera är 299kr plus 48kr i frakt. Oslagbart helt enkelt!
Jag kan förstå att många faller för det. Selen ser dessutom jättefin ut, med en massa käcka gadgets.
Nej, kära köpare, jag varken kan eller vill konkurrera till det priset. Hur mycket tror ni att sömmerskan i Thailand fick för det arbete som hon lade ner? Vad vet ni om materialet som selen är sydd i?

Det som Mysigtdesign står för är schysst sydda selar utan plastdetaljer. Så gott som alltid syr vi i lakansväv som varit tvättad åtskilliga gånger, helst av äldre typ där det ingår fler trådar i väven vilket gör tyget härligt tåligt och lent. Att sy upp en enda mei tai tar ofta någon vecka, där alla moment noga gås igenom och där sömmar provdras succesivt.
Jag behöver kanske inte tillägga att det, trots vårt "höga" pris på ca 450kr + frakt, inte blir någon större vinst på denna typen av sömnad. 

Vad säger ni andra sybloggare som säljer i liten skala? Är folk beredda att betala någonting för era alster? /Carro

5 kommentarer:

 1. Tyvärr så är det så att det har blivit populärt att sno idéer av varandra och det blir väl så att folk sy helst själv eller stickar/virka likadana saker och slipper betala det vi har tillverkat med kärlek och tid. Jag tycker också att det är jättetråkigt när man har lagt så mycket tid i de sakerna och inte får det sålt är förjäkligt men så är det hoppas att du får bättre lycka snart kram Maria

  SvaraRadera
 2. Ja min erfarenhet är att "folk" är villiga att betala om det är en unik vara dom inte hittar någon annanstans. Samt att den håller bra kvalité och är "miljövänlig". Sedan kanske det är ett visst klientel som köper, lite mer medvetna som vill ha just din vara.
  Sedan håller jag inte med om att det är "dåligt" att låna, sno, inspireras av andra. Är inte det hela grejen med att ha en blogg? Att inspirera andra? Själv inspireras jag och lånar friskt idéer från bloggar o andra inspirationsbilder på nätet o även i affärer. Dock skulle jag aldrig ta en idé, tillverka o sälja den som min.
  /Elin

  SvaraRadera
 3. Ja min erfarenhet är att "folk" är villiga att betala om det är en unik vara dom inte hittar någon annanstans. Samt att den håller bra kvalité och är "miljövänlig". Sedan kanske det är ett visst klientel som köper, lite mer medvetna som vill ha just din vara.
  Sedan håller jag inte med om att det är "dåligt" att låna, sno, inspireras av andra. Är inte det hela grejen med att ha en blogg? Att inspirera andra? Själv inspireras jag och lånar friskt idéer från bloggar o andra inspirationsbilder på nätet o även i affärer. Dock skulle jag aldrig ta en idé, tillverka o sälja den som min.
  /Elin

  SvaraRadera
 4. Jag syr inte själv men betalar mer än gärna "lite extra" för att få något unikt och välgjort i ett bra material. Framförallt när jag handlar till barn!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att det är svårt att få köpare till det pris jag vill ha. Därför syr jag väldigt sällan till andra numera. Det blir oftare att jag syr och ger bort som presenter eller till olika insamlingar. Jag ger hellre bort till behövande eller som gåvor än att få för dåligt betalt. Jag säger inte att du ska göra samma sak. Jag menar bara att du INTE ska sälja till för lågt pris. Behåll din stolthet till ditt arbete genom att ta betalt som du själv vill. Vill de inte betala så får de köpa nån annanstans tycker jag. Lycka till

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...