tisdag 15 februari 2011

Mei tai knytinstruktioner, rygg

När det gäller knytning på rygg så rekommenderar vi att du övar på soffan eller sittandes på sängenkanten de första gångerna, tills det känns tryggt för dig och ditt barn. Likaså när du lyfter av de första gångerna, sitter du ner så landar ju barnet mjukt ifall du inte har full koll.
1. Ta midjebandet mot ryggen, vira det om dig och knyt.


2. Lägg dina armar i kors, ta tag under barnets armar och sväng barnet upp på din rygg.


3. Ta isär barnets ben så att du kan ta upp frontpanelen på selen över barnet rumpa/ rygg. Håll hela tiden en stadig hand på barnets rygg.


4. När frontpanelen är på plats så drar du försiktigt i axelremmarna så att allt hamnar på plats och gör några mjuka knänigningar så att barnet sjunker ner ordentligt i selen (med de minsta barnen så släpper man naturligtvis inte om barnet i detta läget, de har ännu ingen styrsel och glider lätt åt sidan).


5. Korsa axelbanden över bröstet och för axelremmarna tillbaka ner under barnets rumpa där du korsar banden.


6. För banden tillbaka fram och gör en dubbelknut. Aldrig rosett.
Så här ska det se ut ner det är klart!

6 kommentarer:

 1. Snyggt!! Vilken fin instruktion och fin sele.

  Tänk, jag har varit i "trotsåldern" för länge... jag ser bara hur min son skulle vägra samarbeta sådär. Skrollar man ner tillräckligt fort blir det nästan som en film. Grönt gräs och samarbetsvilligt barn och glad mamma - behövs i denna kalla vinter!

  SvaraRadera
 2. Varför sydde jag aldrig nån mei tai? Sjalen gick ju också bra, men mt hade varit smidigare i en del lägen... Snygg instruktion!

  SvaraRadera
 3. Mia: om du tittar på bild 2 och 3, så ser du mutan i form av smörgåsrån... Fast sanning och säga så har våra barn faktiskt njutit av att bli burna mycket.
  Hello: det kanske kommer fler chanser...

  SvaraRadera
 4. Jättefin instruktion!!
  Jag har med alla barn satt i dem i fram och buffat runt dem, har varit för feg för nåt annat. Kanske nu när Vera blir större, tredje gången gillt :-)?
  MT är ju verkligen grymt bra! Vera sover i en just nu :-)

  SvaraRadera
 5. Vad fin den är med hjärtat på.

  /Mia :)

  SvaraRadera
 6. åh, jag blir helt bebissjuk! jag bar min yngsta i sjal tills hon var närmare 2,5 (två hela dagar på kolmården bla...)men aldrig en MT, det ser så smidigt ut!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...